Klauzula informacyjna
KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Status prawny

Przedszkole jest jednostką organizacyjną nieposiadającą osobowości prawnej

  • Organem prowadzącym jest Wydział Edukacji Urzędu Miasta Łodzi
  • Organem nadzoru pedagogicznego jest Łódzki Kurator Oświaty

Działalność przedszkola regulują następujące akty prawne i dokumenty:

  • Ustawa z dnia 14 grudnia 2016r. – Prawo oświatowe i rozporządzenia wykonawcze do tej ustawy.
  • Ustawa z dnia 26 stycznia 1982 r. Karta Nauczyciela
  • Uchwała Nr LXII/1323/13 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 16 maja 2013r. w sprawie ustalenia sieci publicznych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Miasto Łódź, zmieniona uchwałą Nr LXXXIII/1752/14 z dnia 9 kwietnia 2014r. i uchwałą Nr XIV/294/15 z dnia 1 lipca 2015r.
  • Decyzja Nr 2139/Łódź/119/1/71 wydana przez Prezydium Dzielnicowe Rady Narodowej Łódź Bałuty z dnia 16.08.1971 r. o pozwolenie na użytkowanie obiektu 
  • Uchwały Nr LIII/1021/05 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 7 września 2005r. w sprawie przekształcenia przedszkoli miejskich prowadzonych przez Miasto Łódź z zakładów budżetowych w jednostki budżetowe. 
  • Decyzja Nr PSSE - Ł - HŻ - 4622 - 1564/07 o zatwierdzeniu przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Łodzi stołówki w Przedszkolu Miejskim Nr 141 w Łodzi do prowadzenia działalności w zakresie żywienia dzieci (wpis do rejestru zakładów pod nr 1628)
  • Decyzja Prezydenta Miasta Łodzi z dnia 08.03.2021r. w sprawie oddania w trwały zarząd na czas nieoznaczony nieruchomości gruntowych oraz budynku przedszkola stanowiących własność Miasta Łódź na rzecz Przedszkola Miejskiego nr 114.
  • Statut Przedszkola
Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole Miejskie nr 141 w Łodzi
odpowiada: Sylwia Małyska
data: 10-03-2021
wytworzył: Katarzyna Bochniak
data: 10-03-2021
data: 10-03-2021
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 10-03-2021 - Edycja treści
  • 04-03-2021 - Edycja treści
  • 15-02-2021 - Edycja treści
  • 29-05-2018 - Edycja treści
  • 12-12-2017 - Edycja treści
  • 08-12-2017 - Edycja treści
  • 16-05-2017 - Edycja treści
  • 02-03-2017 - Edycja treści
  • 07-02-2017 - Edycja treści
  • 26-01-2017 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 15-02-2012 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 357